UZEMLJENJE

 

Osoba koja ima dobro uzemljenje, ima dobru energetsku i fizičku konekciju sa Zemljom, povezana je sa prirodom i ima snažno i fleksibilno telo kojim se lako služi. Oni koji nemaju dobro uzemljenje uglavnom imaju problema sa svojim fizičkim telom, ne osete svoje telo u dovoljnoj meri, nemaju dobru koordinaciju pokreta, a stabilnost, balans i snaga tela su narušeni. Takođe, energetski meridijani u nogama i rukama su zakrčeni, pa je cirkulacija loša, a ruke i stopala su hladni. Ovi ljudi mogu imati problema sa kolenima, kukovima i venama u nogama.

Naše fizičko telo je naše vozilo koje nam omogućava da se krećemo u ovom svetu. Ako ne osećamo telo u pravom smislu te reči, to je kao da pokušavamo da vozimo auto kojim ne znamo da upravljamo baš najbolje.

Kako poboljšati uzemljenje? Jedan od najlakših i najlepših načina je izuti se bos i stati na čistu zemlju, na kojoj nema biljaka. Dok stojite na zemlji, treba osetiti celom površinom stopala podlogu na kojoj stojite. Osetiti energiju zemlje i stabilnost u stopalima. Ovu energiju i stabilnost preneti duž nogu, sve do kukova. Osetiti čvrstoću u nogama i stopalima, ali zadržati opuštenost, ne sme da bude ukočenosti. Iznad kukova opustiti ruke, gornji deo tela i glavu. Vaša stopala su sada kao koren drveta, koji vas ukorenjuje, noge su jake i čvrste kao stablo i drže gornji deo tela, a gornji deo tela, glava i ruke su fleksibilini kao grane na drvetu. Celo telo treba da bude opušteno.

Ukoliko nemate mogućnost da stojite na zemlji, možete ovo izvesti i u kućnom ambijentu, pri čemu treba zamisliti kao da zaista stojite na zemlji. Ipak, najbolji efekat se ostvaruje pri stvarnom kontaktu sa zemljom. Može se stajati i na steni ili na pesku, važno je da to bude prirodno tlo od kojeg je sačinjena naša planeta.

Advertisements

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s