VRATA PROMENE

Molecular Thoughts

Promena je proces. Kada težimo promeni, obično razmišljamo o konačnom cilju, razmišljamo o onome što želimo da postignemo, zamišljamo kako bi to izgledalo, maštamo. Takvo maštanje nas ubaci u trenutak u kojem smo cilj već postigli, pa zaboravimo da između sadašnje situacije i budućeg cilja postoji vreme koje je potrebno da prođe. Tako upadnemo u iluziju našeg uma, koji želi da se cilj postigne odmah i sada.

Promena se konstantno dešava, njen tok je beskonačan. Ne postoji početak i kraj. Početak i kraj su samo ono što mi sami definišemo kao momenat od kada smo počeli da se menjamo, do nekog momenta u budućnosti kada je postignut cilj. Na primer, rešili ste da počnete da meditirate. To označavate kao početak promene. Međutim, toj odluci su prethodile mnogobrojne prethodne situacije koje su doprinele da se pripremite za praksu meditacije. Promena je beskonačni niz koraka.

U procesu promene, često smo nestrpljivi. Nestrpljene dolazi iz nezadovoljstva sadašnjim momentom i snažne želje da se situacija promeni što pre. U toj želji postavljamo sebi vremenska ograničenja, rok u kojem želimo da se nešto promeni. Kada se to ne desi, mi se razočaramo, obeshrabrimo se i odustanemo. Zaboravimo da se promena dešava ovde i sada, a mi je ne vidimo, jer pod promenom podrazumevamo samo postignuti cilj u budućnosti.

Promena nisu vrata kroz koja samo prođete, promena je put. Svakim danom, svakog časa, u vama se dešavaju kompleksni bio-hemijski, fizički, energetski i mentalni procesi, koji se usklađuju sa vašom željom da se menjate, ali se usklađuju i sa okolinom i sa čitavim svemirom. Sve što radite utiče na okolinu, pa makar i ako je u pitanju lična promena. Za ovaj kompleksan proces, potrebno je vreme. Vreme omogućava da se prilagodimo promeni, da usvojimo sitne pojedinosti koje su deo celine, da modifikujemo korake, da uplivamo u novi tok misli i vibracija koje su deo željenog cilja. Radije razmišljam o takvom toku kao o procesu, a ne kao o vremenu, jer vreme ne postoji. Fokus zato treba okrenuti ka sadašnjem momentu promene, sadašnjem momentu u kojem se već nešto menja, a ne imaginarnom cilju u budućnosti koji verovatno neće ni biti baš takav kakvim ste ga zamislili, nego još bolji.

Afirmacije:

Usklađen/a sam sa željenom promenom, ovde i sada.
Ja sam promena.

Advertisements

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s