ZAŠTO NAS MISLI NAJLAKŠE OBUZMU NEPOSREDNO POSLE BUĐENJA?

endless_sleep_without_dreams_by_alifann-d4nvtee

Sigurno vam se svima dogodilo da se ujutru probudite pre planiranog vremena, pa ostanete još da leškarite dok se ne oglasi alarm. Onda krenu da vam se po glavi vrte razno-razne misli, problemi, obaveze koje treba da uradite, ljudi koji vas nerviraju, pa vas to toliko obuzme da na kraju ustanete neraspoloženi.

Kada spavamo i sanjamo, naša svest se nalazi u drugom realitetu, na astralu. Astral je domen u kojem je pohranjena energija naših misli i emocija. Kad god razmišljamo ili proživljavamo emocije, mi imamo vezu sa astralom. Kada spavamo, naša konekcija između naše svesti i astrala je direktna i jaka. Na primer, snovi su jedan od načina komunikacije sa astralom. Kada se probudimo, naša veza sa astralom je još uvek jaka, jer još nismo isplivali iz astrala, pa je lako da počnemo da razmišljamo o svemu što nas muči. Najupornije misli su one koje imaju emotivnu podlogu koja je dodatni pojačivač misli, pa se začas posla nađete u začaranomm krugu. Misli se prosto lepe za vas i teško vam je da prekinete tok, čak i kada ste svesni šta se dešava.

U ovim situacijama možete uraditi sledeće: ili ćete odmah ustati i sprečiti besmislenu kolotečinu misli drugim pozitivnim aktivnostima, ili ćete ostati u krevetu i uraditi vežbu disanja. Lezite na leđa, neka vam jastuk ne bude previsoko. Ruke možete položiti na srce, ili pored tela. Dovoljno je usmeriti pažnju na disanje, na centar srca, i lagano disati. Ako ruke držite na grudima, to će vam pomoći da pratite ravnomerno podizanje i spuštanje grudnog koša. Čim budete počeli da ovu vežbu, prvo ćete primetiti napetost u grudima ili telu, ali ako nastavite lagano i fokusirano da dišete, ova napetost će ubrzo nestati. Osetite centar u grudima. Misli će biti uporne da vas ponovo obuzmu, ali vi samo vratite fokus na disanje i ubrzo ćete se opustiti. Ako imate problema sa nesanicom, ova praksa vam može pomoći da mirno zaspite. Ukoliko je vreme za ustajanje, ovakvo disanje će sasvim pročistiti vašu energiju sa astrala i vi ćete ustati vedri i raspoloženi.

Advertisements

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s