ZAŠTO OŽILJCI TEŠKO ZARASTAJU?

lightbodyuplifted238x300

Za svako živo biće, postoji “nacrt” po kojem ono nastaje, način na koji raste, forma koje to biće poprima, kao i plan po kojem će duša to živo biće nastanjivati. Ovaj “nacrt” se nalazi u visokim sferama svesti i dizajniran je tako da odgovara određenom tipu duše koje će to telo nastanjivanti. Naravno, autor ovih nacrta je univerzalna svest, Izvor kojeg najčešće nazivamo Bogom.  I biljke i životinje imaju svoju dušu, samo što je njihova svest drugačija od ljudske. Ljudska svest je takva da prolazi kroz procese individualizacije, za razliku od biljne i životinjske svesti koje su kolektivne. Kada kažemo da su kolektivne, to znači da među životinjama jedne vrste postoji svesnost i povezanost između svih jedinki jedne vrste. Iz ovog razloga u prirodi postoji osećaj harmonije.

Nakon evolucije ovakve svesti, ove duše polako postaju individualne i tada dobiju mogućnost da se inkarniraju kao individualna svest koja nastanjuje ljudsko telo. Tada započinje dug karmički ciklus u kojem duše kroz različita iskustva uče kako da budu odgovorne same za sebe,  a da u konačnici nauče da budu u skladu jedni sa drugima. U toku tog procesa, prolazimo kroz vrlo dramatična iskustva koja ostavljaju emotivne povrede u nama. Emotivne povrede određuju dalji put duše, usmeravaju dušu ka drugim iskustvima kako bi duša razumela na koji način je nastala povreda i kako da tu povredu isceli. Naravno za neke povrede su potrebne mnoge inkarnacije, tako da kada se duša ponovo inkarnira u novo telo, ona već u sebi ima određeno prethodno iskustvo i informacije koje određuju njen budući put.

Svaka emocija i misao se manifestuju na fizičkom planu. Ako te misli i emocije nisu u skladu sa kosmičkom harmonijom u kojoj nema boli i iluzije odvojenosti od Izvora, tada nema smetnji da se fizičko telo u potpunosti razvije po prethodno utvrđenom savršenom “nacrtu”. Međutim, većina nas koji proživljavamo inkarnacijski ciklus, još uvek uči kako da živi u skladu sa svime što Jeste, pa na tom putu našim pogrešnim mislima i emocijama utičemo na naše telo i pri njegovom kreiranju, a i kasnije. Takođe treba reći da na razvoj tela utiču i karme naših roditelja. Otuda nauka tvrdi da se mnoge bolesti genetski prenose, a ustvari je bliže istini da se vibracija karmi naših roditelja prenosi na naše telo koje onda ima određena ograničenja. Ograničenja koja nam se nametnu, pomažu nam da iz toga učimo. Za ovo ne treba kriviti naše roditelje, već im zahvaliti, jer oni su ti koji su nam omogućili tela koja nam pomažu da učimo i razvijamo se. Osim toga, pre inkarniranja, sami smo se složili da odaberemo baš takve roditelje, jer smo unapred znali da nam oni mogu omogućiti ono što nam je potrebno za dalju evoluciju.

Nakon ovako dugačkog uvoda, dolazimo i do priče o ožiljcima. Naše telo uvek i u svakom momentu ima konekciju sa svojim “nacrtom” , pa prema tome uvek ima potrebne informacije koje mu omogućavaju da se zaceli do originalnog stanja. Kakva god povreda da se dogodi, naše telo automatski može da dobije sve potrebne podatke o tome kako da se vrati u svoje prvobitno stanje. Ako je ovo ovako, zašto nam ostaju ožiljci? Postoje mnoge povrede koje nosimo još iz prošlih inkarnacija. Ovo se može manifestovati tako što se rodimo sa blokadama u energetskom polju, pa se kasnije u životu dogodi da nam određeno mesto u telu oboli ili bude povređeno. Zato je za neke ožiljke potrebno više vremena, jer su u pitanju vrlo duboke povrede.  Povreda koju zadobijemo, pre svega je manifestacija povrede na psihičkom i emotivnom nivou. Svakoj fizičkoj povredi, bilo da se posečete, da se malo udarite ili da dođe do preloma kostiju, prethodi određena fokusirana misao kojom smo zapravo već ranije povređivali sami sebe na emotivnom nivou.

Naše telo je kao mapa naših misli i emocija. Svaki deo telo odgovara jednom području psihološke mape naše unutrašnjosti. Na primer, neka je jedna osoba posekla desnu šaku. Nakon što se rana zacelila, ožiljak je ipak ostao. Desna strana tela odgovara muškoj energiji, a šaka simbolizuje sredstvo kojim se nešto postiže, alat za ostvarenje nekog cilja u fizičkom svetu. Ova osoba koja se povredila, prethodno je imala unutrašnji konflikt pri ostvarenju svojih ciljeva, gde je možda previše forsirala sebe (muška energija) verujući da ne daje dovoljno od sebe. Neznajući to, osoba je izazvala da se povreda dogodi i na fizičkom planu. Ožiljak ostaje prosto zato što i nakon povrede i zacelivanja rane, njeno uverenje da treba sebe da forsira više i dalje ostaje prisutno. Ovo uverenje se odražava u energetskom polju tela koje remeti “nacrt” tela da sebe isceli do savršenstva. Dakle, ono što remeti naše telo da isceli sve fizičke ožiljke su naša pogrešna uverenja, blokade, koje remete naše telo da primi informacije iz “nacrta” u čistom i neporemećenom obliku. Sigurno ste primetili da postoje ožiljci koji se ipak kroz nekoliko godina iscele. Ovo je zbog toga što ste vremenom uspeli da rešite uzrok koji je remetio potpuno isceljenje.

Novo doba u koje polako uplivavamo, donosi nam da polako iscelimo sve naše emotivne povrede i da ispravimo pogrešna uverenja. Zato se i kaže da u novom dobu neće biti bolesti, da ćemo biti savršena ljudska bića. Nemojte se iznenaditi ako primetite da neki vaši dugogodišnji ožiljci odjednom počinju da iščezavaju. To je znak da rešavate unutrašnje blokade i da omogućavate vašem telu da se nesmetano poveže da originalnom kreacijom.

Aniko

Advertisements

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s