OSVEŠĆIVANJE SRČANE ČAKRE

heart_chakraSrčana čakra je četvrta po redu i nalazi se u sredini grudnog koša, na mestu gde se nalazi srce.  U stubu sedam čakri u našem telu, ona se nalazi tačno na sredini. Ona spaja donje tri čakre i gornje tri čakre. Kroz donje čakre smo povezani sa zemljom, a kroz gornje tri sa kosmičkom energijom i nefizičkim. Srčana čakra se ponaša kao transformator, jer transformiše energije zemlje i fizičke realnosti u finije vibracije i informacije koje se šalju ka našim gornjim čakrama i višljim postojanjima. Takođe se dešava i obrnuti proces. Energija iz kosmosa ulazi kroz našu krunsku čakru i putuje na dole, ka nižim čakrama. U srčanoj čakri se ta energija transformiše i odlazi u donje čakre, kako bi se manifestovala u fizičkoj realnosti.

Srčana čakra takođe ujedinjuje mušku i žensku energiju koje su potrebne za kreiranje. Svako od nas je kreator u pravom smislu te reči. Bez obzira na pol, svako od nas unutar sebe ima i mušku i žensku energiju kojom možemo kreirati. Da bi u punom smislu i sa potpunom odgovornošću mogli da kreiramo, prolazimo kroz hiljade godina inkarnacija na ovoj planeti, kako bi naučili o posledicama pogrešnog kreiranja, kao i o univerzalnoj radosti i ljubavi kreiranja u harmoniji i u skladu sa svime što Jeste. Kada je srčana čakra sasvim funkcionala, njena energija se širi i na ostale čakre i leči ih, a samim time se dešava proces isceljenja čitavog tela.

Kroz srčanu čakru primamo energiju iz okoline koja nam daje informaciju o tome da li je nešto u harmoniji sa svime što Jeste ili nije. Kada postoji harmonija, osećanje u srčanoj čakri je predivno, osećamo beskrajnu radost u kojoj želimo večno da ostanemo. Osećamo ljubav koju sa radošću želimo da prenesemo drugome, osećamo se živim i ispunjenim. Haos i ne-harmonija izazivaju bol. Kada smo prvi put u fizičkoj realnosti počeli da učimo kako da kreiramo, kreirali smo iz neznanja. Tako su naše ne-harmonične kreacije izazivale bol.  Ne znajući zašto patimo, kako smo bol kreirali na prvom mestu i kako da to promenimo, naše srce je patilo.

Srce je naš glavni pokazatelj da li nešto ispravno kreiramo. Kroz srčanu čakru osećamo univerzalnu ljubav i vezu sa čitavim kosmosom, ali isto tako osećamo i bol drugoga i saosećamo sa njime.  Kako nismo znali kako da se nosimo sa nepodnošljivim bolom, naša srca su se zatvorila. Kreiranjem ne-harmonije, nanosimo bol drugome, jer drugi isto može da oseti našu bol. Zatvorili smo naša srca kako ne bismo osećali bol, ali smo prestali da osećamo i univerzalnu ljubav, zaboravili smo kako to izgleda i postali smo bezosećajni. Tako smo počeli više da koristimo logički um, a samim time i Ego. Kroz Ego su nastale emocije, strah, mržnja, bes, strast, požuda, ali i osećaj zaljubljenosti koji smo u neznanju pobrkali sa pravom, kosmičkom i univerzalnom Ljubavi. Ovo je lančana reakcija kojoj se nakon hiljada i hiljada godina bliži kraj, jer je došlo vreme za ponovno otvaranje srčane čakre.

Kada srčana čakra počne ponovo da se otvara, prvo što doživimo je osećaj beskrajne radosti i oduševljenja, osećaj slobode i ljubav prema svima i prema svemu što nas okružuje. Silina ovog osećanja varira od osobe do osobe, sve zavisi koliko je ko spreman da prevlada strah od toga da srcem ponovo oseti i bol drugoga. Energija koja poteče kroz srčanu čakru, ponovo aktivira proces transformisanja energije iz gornjih čakri u donje, kao i proces ujedinjenja muške i ženske energije. Tako dobijamo ponovo naše davno zaboravljene sposobnosti, a to je da kreiramo našu realnost. Ovog puta, konačno ćemo znati kako da to činimo, jer smo kroz hiljade inkarnacija iskusili različite oblike haosa i ne-harmonije, uzroke i posledice bolnih stanja i patnje. Ogromno iskustvo koje smo stekli, omogućava nam da prevladamo strah od bola i da ponovo pokrenemo proces ljubavi.  U našem svetu još uvek postoji haotično stanje, tako da ćemo u početnim fazama otvaranja srčane čakre ponovo iskusiti bol drugoga, do te mere da bukvalno osetimo fizičku bol u grudima. Ova bol može da izazove ponovno delimično zatvaranje srčane čakre, ali to je samo proces prilagođavanja i usklađivanja sa harmonijom koja će uskoro preplaviti čitavu planetu. Što više ljudi budu otvarali svoja srca, širiće ljubav na druge ljude i pomoći da i drugi prevladaju strah i ponovo otvore svoja srca.

Univerzalna ljubav ujedinjuje.

Aniko

Advertisements

3 komentara na “OSVEŠĆIVANJE SRČANE ČAKRE

  1. Ovako,ja imam jedan problem za koji vec dugo trazim resenje. Sada posle ovo teksta mi je otprilike jasno sta to moze da bude.Sve je pocelo pre otprilike godinu dana kada sam pocela da se zabavljam sa jednim deckom,i mislim da smo jedno drugom otvorili srcane cakre.Tj.poceli smo da osecamo bol u tom predelu kada smo razdvojeni i kada nekom od nas nije dobro,a ogromnu radost kada je sve u redu.Medjutim ,ja sam mislila da to sto nam se desava nije toliko bitno ,ostavila sam ga jer sam se vratila kuci kod mojih iz grada gde sam studirala i pomirila se sa bivsim deckom…Sve je bilo ok,ali malo posle toga pocela sam da osecam bol.Ja ne patim za njim,ali osecam bol u grudima koju ne mogu da kontrolisem,tacno osetim kada se probudi,kada mu je dobro,kada nije,i bol traje non stop ….A ne cujemo se uopste. Ako je neko imao slicnu situaciju,ili zna kako bih mogla da pomognem sebi i njemu,bila bih zahvalna na komentaru . Unapred hvala.

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s