OPSESIJA ZVANA “TEORIJE ZAVERE”

Planet-EarthDa li ste još uvek u „teorijama zavere“ ?

Dobro, dobro, nemojte odmah da se ljutite. Neki od vas će možda i da me mrze zbog ovoga što ću sad da napišem. Rizikovaću. Evo da krenem…

Proveli smo godine istraživajući tekstove koji su nas šokirali, pomerili nas iz temelja i zauvek promenili način na koji doživljavamo ovaj svet. Svakodnevno dobijamo potvrde da teorije i nisu samo teorije. Pogledate u nebo, a ono je išarano „chemtrails“-ima. Hrana je genetski modifikovana, vakcinacija opasna po život, čipovanje, programiranje uma, kontrola uma, mediji, sistem.  Tu su priče o reptilima, vanzemaljcima, porobljenoj planeti, katastrofama koje bi mogle da nas zadese.  O svemu tome, tekstova ima na tone. Prosto je čudno ako neko nije čuo za takve stvari.

I tako smo od razotrkivanja teorija zavera upali u još jednu zamku. Sistem u kojem živimo se potrudio da nas stalno drži zaokupiranim.  Sve što istražujemo i proučavamo nam je potrebno u nekoj fazi života i to može da nam bude značajno. Međutim, problem je ako postanete opsednuti time. Zapitajte sebe na koji način vama pomaže da i dalje čitate crnu hroniku zvanu „teorije zavere“. Koliko dugo to već radite? Konstantno fokusiranje na tekstove koji se bave „teorijama zavere“  vas stavlja u situaciju u kojoj se ne razlikujete od onih koji čitaju svakodnevnu štampu koja je prepuna crne hronike, ko je koga ubio, ko je koga masakrirao, itd. Uvukli ste se u to i postali ovisni o tome.

Da pojasnim. Informacije o tome šta se zaista krije u pozadini ovog sistema su od neizmerne vrednosti. Istina i treba da izađe na videlo. To nam je svima bilo potrebno da razbijemo kalup razmišljanja koji nam je usađen u toku odrastanja. Da shvatimo da trenutno ovaj svet nije kako treba, ali da možemo da ga učinimo boljim. Čitali smo o svemu i svačemu, postalo nam je jasno koliko duboko ide podrivanje čovečanstva. Međutim, zadržavanje na tim informacijama stavlja vas u poziciju koja „njima“, jako odgovara:

 1. Ostajete da cupkate u mestu.  Ne idete nigde u vašem duhovnom razvoju. Čekate da se neko čudo desi.  Imate iluziju da se budite samo zato što saznajete i prihvatate stvari koje su ostatku sveta naučna-fantastika.  Međutim, šta se u vašem ličnom životu promenilo? Imate li mir u duši? Jeste li našli način da budete srećni? Jeste li našli način da zaobiđete sistem? Jeste li to primenili? Kakva energija se stvara u vama dok čitate o zaverama? Negativna. Stvara se strah, nezadovoljstvo, tuga, bes i otpor, a još vam se konstantno utiskuje u um da ne možete sami ništa da uradite, da vas „oni kontrolišu“. Ovo njima odgovara, jer što ste duže fokusirani na njih, to ste manje fokusirani na sebe.
 1. Što ste više fokusirani na njih, što više želite da prenesete i drugima skandaloznu istinu, to više negativne energije stvarate i uvlačite i druge da je isto tako stvaraju, što „njima“ jako odgovara. Ponovo im stvarate energiju koju oni koriste da održavaju ovu realnost, a sa druge strane vi ostajete u začaranom krugu.

Been there, done that. 🙂

Svaka čast onima koji se aktivno bore protiv chemtrails-a, GMO hrane i drugih stvari.  I treba tako, sve dok ne koriste agresiju i negativnost. Svako ima neku ulogu u svetu. Sve je to deo našeg oslobađanja. Ovaj tekst je namenjen ostalima, onima koji su dovoljno istražili teorije zavere. Ne treba zatvarati oči pred realnošću, ali preterano zadržavanje na negativnim informacijama je beskorisno, pa čak i opasno po pojedinca.

ignore Kukanje o tome kako nam je loše u državi i kako su političari ovakvi i onakvi,  potpuno je isto kao i konstantno pričanje kako nas zaprašuju i kako nam je svet porobljen. Nema razlike. Nema ni mnogo smisla. Ja želim da ostatak života provedem sa mirom u duši, srećna , vesela i ispunjena. Verujem črvsto da sam na dobrom putu i da se to može ostvariti. I verujem da zajedno možemo da stvorimo bolji svet. I dalje sam svesna šta se u svetu dešava, ali ne pridajem tome značaj. Verujte da ako je iko bio zaluđen time, to sam onda bila ja. Više ne dajem energiju na to. Pročitam ponešto, ali vrlo retko. Radije se usmeravam na pozitivne stvari, na primer, kako poboljšati svoje zdravlje alternativnim metodama lečenja,  kako koristiti svoju energiju za poboljšanje psiho-fizičkog stanja, meditiram, radim jogu, radim na svim blokadama koje imam unutar sebe, živim u momentu.  Svaki korak napred, otvara nova vrata za nova zanimljiva istraživanja unutar sebe. Radim ono što me ispunjava i usrećuje i nastojim da nađem način da što manje imam veze sa ovim sistemom. Ignorišem ga jednostavno. Nalazim neki balans između tog sveta i mog sveta. Družim se sa ljudima sličnih shvatanja. I od kako to sve radim, mnogo mi je bolje u životu. Ne želim da trošim svoju dragocenu energiju na ono što ne doprinosi mom buđenju svesti.

Zašto se zaglavimo u „teorijama zavere“?  Kao prvo, tema je fascinantna. Fascinantnost nas zabavlja. Vremenom, um se navikne kako da se zabavi, pa stalno traži još. Ovo je slično gledanju televizora ili igranju igrica.  Kada smo neispunjeni onim čime se bavimo u životu, kada smo nezadovoljni svojim životom, emotivno neispunjeni i tome slično, tražimo zadovoljenje na drugi način. Uskoro se „navučemo“ na to da visimo po forumima i sajtovima koji obrađuju ovakvu tematiku.  A kada nam je um stalno aktivan, buka nam je u glavi, pa ne možemo da čujemo sami sebe. Drugo, imamo „dobar razlog“ da krivimo druge. I to jako dobar razlog. Ali um je prenatrpan pa ne možemo da vidimo da za sve postoji rešenje.

I tako se opet vraćamo na početni problem, a to je – kako biti slobodan? Jednostavno, prvo se oslobodite od teorija zavera (ukoliko mislite da ste ih dovoljno proučili).  Onda se zapitajte šta škripi u vašem životu. Nakon toga krenite da proučavate teme koje će vam pomoći da promenite vaš život. A što tek tu ima materijala!  Ajde barem da se zaokupiramo nečim pozitivnim ako ništa drugo, nečim što može da nam pomogne da poboljšamo svoj život.  Sve što ste do sad saznali samo može da vam pomogne da izbegnete zamke sistema.  Fokusirajte se na pozitivne ideje. Verujte u pozitivan ishod.

KREIRAJTE VAŠ SVET!

KREIRAJTE VAŠ ŽIVOT!

Proučavajte stvari koje vas uče kako da to učinite! Onda ćemo svi zajedno promeniti ovaj svet!

Aniko

Advertisements

6 komentara na “OPSESIJA ZVANA “TEORIJE ZAVERE”

 1. nesto pozitivno sto ce svima promjeniti zivot bit ce trenutak kad se unisti i posljednji pripadnik zavere , samo tada ce biti svima ok, u miru ,zdravlju ,veselju. A dok su oni zivi mira nece biti i razmisljati na pozitivne stvari, na primer, kako poboljšati svoje zdravlje alternativnim metodama lečenja, kako koristiti svoju energiju za poboljšanje psiho-fizičkog stanja, itd. itd. i dok se mi tako zabavljamo oni da nam kopaju jamu iza ledja 🙂 e pa nece ici prika…..kopat cemo si istovremeno jamu…..pa ko koga…..ali narod svjeta je u vecem broju ….tako da ovi koji nas zele eliminisati gube bitku 100% narod se budi i shvaca polako,i polako ali sigurno ce i pobjediti to ZLO

 2. @Zvizdac
  Svaka revolucija prozdire svoj okot, tako je bilo od pamtiveka, a sve ono sto se od nje smatra pokopanim opet nikne, samo mnogo perfidnije, ona se hrani i napaja upravo strahom od nje, ako se samo zanemari ona se ne razvija, zato se i namece iznova i iznova, ovako ili onako, svakako je tu i bez nje ne ide, samo je zaboravi i njen koren se nece prucnuti, grane raskriliti, cvetati, sazrevati i rasejavati, tako je jednostavno, zastrasujuce jednostavno, taman toliko da ne izumre !

  • Danas sam shvatila šta zaista znači kada kažu da se treba prestati opirati iskustvima koja nam se ne sviđaju. Kada jednostavno samo posmatraš, a da te to ni na jedan način ne uznemirava. Znaš da je to tako, ali to te ne dotiče. Emocija koju osećaš, ne uvlači te u njenu magiju. Osećaš je, ali ti si njen gospodar. Tako je i sa ovim svetom, i sa svime što se koristi u svrhu manipulacije. Gledaš, vidiš, shvataš, ali ne reaguješ. Nema ga.

   • Sto bih rekli: nije bitno ko sta kaze i radi vec je bitno kako reagujes na to 🙂 Vazno je svesno reagovati 🙂

 3. Majkozemljo, u tekstu se spominje joga kao nesto korisno, a zapravo je cist satanizam, lazna religija. I u jos jednom tekstu se izbegava spominjanje postojanja tvorca boga, nego ljudi treba da se obracaju svemiru da im da nesto dobro… Odbacivanje Boga i sina Isusa Hristosa je priklanjanje satanistickom sistemu, pa vi izvedite zakljucak sami…

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s