HRONIKE JEDNOG BOGA – GOSTI IZ NEPOZNATOG UNIVERZUMA (6.deo)

doorwayanotherdimension

HRONIKE JEDNOG BOGA – GOSTI IZ  NEPOZNATOG UNIVERZUMA (6.deo)

nastavak od

HRONIKE JEDNOG BOGA – POJAVA BOLA(5.deo)

Ušli su u Božansko carstvo onog momenta kada je Bog/Božica otvorio vrata dimenzije i pozvao ih u svoj dom. Oni bi svakako ušli i da ih Bog/Božica nije pozvao, jer nisu imali drugog izbora već da upadnu bilo gde, makar i kao nepozvani gosti. Bežeći pred samouništenjem, jedini spas je bio da uskoče u ovu njima sasvim nepoznatu dimenziju.

Bile su to jedine preživele duše, teško oštećene i iscrpljene, razjedinjeni fragmenti svesnosti onoga što su nekada predstavljali kao Jedan. O, kakva su to nekada bića bila, uzvišena i svemoguća! U kakvoj su harmoniji obitavali unutar kreacije njihovog Kreatora. Izvan granica svih mogućnosti, to behu najmudrija bića, najverniji božanski pomoćnici koji su nekada ujedinjeno predstavljali samog boga, svog Kreatora.

Wingmaker2

No sada su bili previše izmučeni da bi se ukazali njihovom novom domaćinu Bogu/Božici u punom sjaju. Biće potrebno vreme da se rane izleče, ako to uopšte i bude bilo moguće.

Njihov sada već uništeni dom beše jedna drugačija Kreacija, u kojoj su nemoguće stvari bile moguće, a stanovnici behu toliko uzvišeni da su gotovo bili u ravni sa svojim Kreatorom! Unutar Univerzuma, kreirano je mnogo drugih univerzuma, jedinstvenih i nezamislivih. Gotovo da je svako mogao kreirati šta mu se prohte.

Ali taj dom sada beše uništen.

Ostadoše samo nekolicina svedoka, da svedoče o njenom brilijantnom postojanju i da prepričavaju priče iz prošlosti…pa, možda ovom gostoljubivom Bogu/Božici.

To što su sada bili na sigurnom, bila je gotovo puka slučajnost, ako takvo išta i postoji. Bežeći od paklene pošasti, uspeli su da se spasu tik pred konačno uništenje čitavog njihovog Postojanja. Niko iz njihovog sada već uništenog Univerzuma nije verovao u postojanje nečeg izvan samog Univerzuma, te je ideja o tome da se pronađe drugi dom izvan njega bila suluda. Ali u Univerzumu u kojem je i nemoguće bilo moguće, sudbina je bila da se nemoguće ostvari. Kreator tog sveta, poslao je svoje najvernije pomoćnike da naprave dimenzionu Kapiju koja će biti izlaz iz te realnosti.

“Ako uspeju u tome,” – pomislio je Kreator, “moja svest će nastaviti da postoji izvan ove kreacije. Biću spašen.”

dark-energy

Jer tom kreacijom je vladala strašna i nezamisliva bolest. Kada je jednom bila kreirana, više se nije mogla poništiti. Širila se ogromnom brzinom i uprkos tome što su najmudriji naučnici pokušavali da pronađu rešenje, ništa nije uspevalo. Virus mraka i haosa, harao je i uništavao duše, jednu po jednu. Razaranje je trajalo milionima godina i sto to vreme niko nije uspeo da pronađe rešenje. Svi su izgubili nadu da će se ikada pronaći spas.

A onda, desilo se čudo neviđeno! Kada je preostalo samo mali broj nezaraženih duša, sateranih u najudaljniji ćošak Postojanja, strepeći da će pre ili kasnije i oni biti uništeni strašnim virusom, unutar ništavila dimenzione Kapije pojavi iskra svesnosti, rascep unutar niti postojanja kakav niko nije očekivao. Oni se usmeriše ka rascepu u realnosti i otkriše da je upravo to ono za čime su tragali!

Otkrili su drugo Postojanje!

Otkrili su da postoji neka druga Svest!

Nastade sumnja i strah.

“Ne znamo šta je sa druge strane. Šta ako uletimo u nešto što će nas uništiti? Ili još gore, šta ako uđemo u nešto što će nas zauvek zarobiti?“ – pitali su jedni.

“A šta ako tamo vladaju drugačiji zakoni nego kod nas? U tom slučaju bismo bili dezintegrisani istog časa! Nama tamo nije mesto.” – strepeli su drugi.

“Mi idemo svakako, a vi kako hoćete. Nemamo izbora, a ni vremena za ispitivanje nepoznate kreacije unutar nepoznate dimenzije koja nam se ukazala. Instrumenti svakako beleže nešto što je nama potpuno nepoznato, neki sistem koji ne poznajemo, ali mi moramo preživeti po svaku cenu. Ako to ne učinimo, preostali fragmenti svesti našeg Kreatora zauvek nestati u velikom ništavilu, a sa njim i mi zajedno.“ –  reče Ona, najuzvišenija od svih najuzvišenijih božanskih pomoćnika.

Ostali ne rekoše više ništa. Odluka je doneta.

Ona se onda osvrte iza sebe, posmatrajući kako strašni virus beskompromisno uništava njene preostale prijatelje i poslednje ostatke njenog doma. Srce joj se slamalo. Ono što je nekada bio njen dom, sada je predstavljalo veliko ništavilo, a i ono malo vidljivih ruševina, uskoro će biti dezintegrisane i nestati u ništavilu. Bol je bila nepodnišljiva. Njen dom je bio mrtav. Sedela je sada na naujdaljenijem kutku Postojanja, gde je zajedno sa preostalim dušama bila saterana da se tu sakrije. Više nije bilo gde da se beži. Virus je sve pojeo i ostavio iza sebe veliko ništavilo. Večito gladan, jurio je ka preostalim dušama koje su uporno pokušavale da se zaštite različitim štitovima, emitujući nevidljivost i Ne-postojanje. Ali štitovi bi pre ili kasnije bili oslabljeni, pa bi virus uspeo da ih primeti.

Ipak, najbitnije je bilo da se zaštite oni, koji su kreirali Kapiju i koji su trebali da prođu kroz nju. I sama Kapija je morala biti zaštićena. Dok god je Kapija bila zaštićena, postojala je nada za spas. To je bio jedini izlaz iz ovog pakla i potencijalni spas u neko drugo, nedokučivo Postojanje.

Čak iako otvore Kapiju, to nije osiguravalo da će sa druge strane pronaći bilo šta. Mogli su jednostavno tražiti i tražiti i nikada ne pronaći ništa. Jedino čemu su se nadali je da će ih neko primetiti i pozvati ih. A sada je došao tren kada se više nije moglo čekati. Desilo se ono čega su se svi bojali.

Virus beše ojačao toliko da je u nekom deliću svoje izopačene svesnosti otkrio postojanje Kapije i sada se više nije moglo čekati ni trena. Počeo je da jede redom sve ratnike koji su održavali štit oko Kapije. Jedan po jedan su padali, a naučnici izgubiše svaku nadu. Neki su predlagali da se Kapija odmah otvori i da svi preživeli prođu kroz nju, pa ako i završe Nigde, barem su pokušali. Drugi su se pribojavali da će kroz Kapiju proći i sam virus i tako napasti potencijalne druge Univerzume. Ali Kapija je bila tako napravljena da se mogla samo jednom iskoristiti. Kroz nju se moglo proći samo jednom, bez povratka, nakon čega bi se ona zatvorila i ostala kao poslednja „hrana“ virusu. To bi bilo zadnja tvorevina koju bi virus mogao pojesti.

A onda, kada je virus zakucao na vrata naučnog tima koji je brojao stotine, Ona koja je bila najuzvišenija od svih je donela odluku.

„Uskoro će većina biti zahvaćena virusom, a kao što znate naši najverniji pratioci će se pretvoriti u poludele zveri. Stoga, moja odluka je da se Kapija otvori, odmah. Imaćemo vrlo malo vremena. Svako ko ne bude inficiran, može da nam se pridruži. Svi ostali…pa znate i sami.“ – završi Ona. Nije bilo pritužbi, niti neslaganja. Ovo je bio Kraj.

hell-010

U roku od nekoliko sati, od preostalih stotinu naučnka,  više desetina članova naučnog tima izgubiše razum. Ostali su se povlačili sve više u unutrašnjost baze, sve bliže samoj Kapiji. No to beše bezuspešno.  Uskoro su svi pokazivali simptome gubitka svesti, povišene temperature, vrtoglavice, zatim i povraćanja, a onda počeše da nastaju monstruozne deformacije na njihovim licima.  Panika zavlada onima koji su još bili netaknuti virusom, a tako blizu otvaranju Kapije. Ostadoše njih dvadesetak, ali broj se velikom brzinom smanjivao.

Da li će bilo ko uspeti da se spasi? Da li će makar jedna svesna jedinka uspeti da se provuče, noseći sa sobom preostale kodove njihovog Kreatora i tako spase mogućnost da se novo Postojanje ponovo kreira? I ako se spase, da li će uspeti da prođe u neko drugo, sigurno okruženje?

A onda, u momentu otvaranja Kapije, kada ostadoše samo njih nekoliko, jedan od njih uzviknu:

„Ovo je neverovatno! Naši instrumenti pokazuju da sa druge strane Kapije postoji ogromna Svest. I ne samo to! Izgleda da smo uspeli da napravimo spoj sa tom nepoznatom kreacijom. Imamo kontakt!“

Šok beše toliko snažan da su se svi ukočili!

„Brzo, nema vremena za razmišljanje! Uskačite! Ja ostajem iza vas kao poslednja!“ – uzviknu Ona, koja je bila najuzvišenija od svih. Ostali se trgoše iz trenutnog šoka, i počeše da uskaču kroz Kapiju, jedan po jedan, dok je Ona posmatrala kompletni haos koji je ostao iza njih. Do pre par trenutaka, njene najdraže kolege su bili zdravi, a sada su se u bezumlju međusobno ubijali, dok se virusni entitet sve više približavao i njoj samoj. Na momenat, Ona ugleda ogromnu nedefinisanu mračnu masu u kojoj je nestajalo sve i ostajalo je ništa. Sam pogled na virus koji se razvio u entitet nepreglednih razmera, mogao ju je zaraziti. Ona u panici zatvori oči i pomisli, „Zbogom moj najdraži dome!“, a onda uskoči kroz prolaz i zauvek nestade u nepoznatom.

kapija

Tik nakon toga, nepregledna mračna senka koja se širila u beskonačnost, prekri poslednju iskru svesti i proguta Portal. To je bilo to. Konačno, ništa ne ostade od nekadašnje veličanstvene Kreacije. Ostade samo mrak, ništavilo i razgoropaćena izopačenost entiteta koji je sada ostao sam sa sobom. Po prvi put, ostade sam u ništavilu koje beše sam kreirao. Po prvi put, ne ostade ništa što bi se moglo progutati. Entitet beše zbunjen. No i pre nego to je mogao razmotriti ovo osećanje, glad za proždiranjem ga ponovo obuzme. I on nemaše drugog izbora nego da počne da izjeda – sam sebe.

I tako sada mrak poče jesti mrak i u tom neobjašnjivom procesu, entitet spozna zadovljstvo kakvo pre nije. Izopačenost njegovog postojanja postade još veća, ludilo proždiranja zauze novi oblik, a entitet ostade sam sa sobom da izjeda sam sebe, deo po deo…sve dok ne ostade apsolutno ništa…

Nastaviće se…

Aniko Budai

 

prethodni delovi:

HRONIKE JEDNOG BOGA – POJAVA BOLA(5.deo)

HRONIKE JEDNOG BOGA – KREACIJA PRAISKONSKOG ČOVEKA (4.deo)

HRONIKE JEDNOG BOGA – KREACIJA ZEMLJE (3.deo)

HRONIKE JEDNOG BOGA – BIĆE ŽIVI(2.deo)

HRONIKE JEDNOG BOGA – OSVIT SVESTI (1.deo)

Advertisements

5 komentara na “HRONIKE JEDNOG BOGA – GOSTI IZ NEPOZNATOG UNIVERZUMA (6.deo)

  1. Srdačan pozdrav – hvala lijepa na ovom uzbudljivom tekstu – a nadam se da ćemo ubrzo nastaviti uživati u slijedećem nastavku.
    Renata

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s