O MENI

motherearthKaže se da se čovek uči iz svojih grešaka. Ja bih rekla da se čovek uči na svojim iskustvima. Što više raznolikog iskustva, to je više saznanja i spoznaje. Iskustva koja nas prate kroz život su nekada prijatna, nekada neprijatna, ali sva su veoma lična i posebna.

Kada se osvrnem unazad i pogledam sva svoja iskustva, postane mi jasno da su me upravo ona dovela ovde gde sam sada. Svako iskustvo koje sam imala, postalo je deo slagalice koja čini moj život.  Posmatrajući ih na različite načine, iz različitih uglova, moja iskustva su mi omogućila da otkrijem zašto su ona za mene bila značajna i na koji način su me menjala.

Tekstovi koji su pred vama, proistekli su iz upravo iz tih iskustava koja sam sticala na svom duhovnom putovanju.  Na tome sam jako zahvalna, moj život je zbog toga neizmerno obogaćen.  Zato sa radošću želim da podelim moje spoznaje sa vama u nadi da će vam pomoći, podsetiti vas koliko ste divna bića koja mogu sve da ostvare…samo ako to požele.

  Otkako znam za sebe, uvek su me privlačile misterije svemira, one o kojima nismo učili u školi. Osećaj da “mora da postoji nešto više” me je uvek ispunjavao i podsticao moju znatiželju da tragam za Istinom. Moram da priznam da sam vrlo zahvalna što živim u ovo fanstastično doba, kada nam se polako mnoge od tih misterija razrešavaju. Zahvalna sam što vidim pred očima kako se naš svet transformiše u nešto predivno, u raj na Zemlji o kojem smo slušali samo u pričama. Verujem u ljudsku rasu i verujem da nam se svima dešava neverovatan probražaj u fantastična bića, čista, predivna i iskonska. Sada je vreme kada će i najtvrđi od nas omekšati i postati ono što oni zapravo jesu- Božanska bića. Vreme je da se probudimo.

Da vam kažem nešto o sebi…

Moja interesovanja na području duhovnog razvoja su raznolika. Od alternativne medicine, metafizike, astrologije, duhovnih učenja, poimanja svemira i prostora, poimanja božanske kreacije, preko života u prirodi, ekologije, permakulture, arhitekture, umetnosti, simbolizma, i svega ostalog, a što nisam nabrojala. Međutim, verovatno je najveći deo mojih interesovanja usmeren na psihologiju,  svest i podsvest.

Kako mi doprinose moja raznolika interesovanja…

Sva moja interesovanja su na neki način povezana, što mi omogućava da posmatram stvari iz mnoštva uglova.  Na razna pitanja koja mi se vrte po glavi, u momentu se pojavi čitava paleta različitih oblika, boja i tumačenja, koja sve zajedno daje širu sliku o stvarnosti koja nas okružuje.  U traganju za odgovorima, vrlo česta tema je psihologija, a u okrivu nje – naša podsvest.

Podsvest je područje na kojem najviše radim, jer je to domen u kojem se nalaze skrivene stvari koje nas blokiraju da se setimo da smo uzvišena ljudska bića. Stvari iz podsvesti koje nam smetaju, upravljaju nama, a mi toga nismo ni svesni.  Te stvari sačinjavaju ego, zbog kojeg imamo neprilike u životu, kao i neprilike u odnosima sa drugim ljudima. Poznavanjem podsvesti, postaje se svestan uzroka neprilika u životu. Što više upoznajemo sebe, upoznajemo i našu podsvest, čime se omogućava da se neprilike prevladaju.  Time se vraćamo u balans i harmoniju čime omogućavamo napredak ka boljem životu.

Još o meni, one male, obične stvari.

Obožavam prirodu. U prirodu sam se zaljubila tek pre nekoliko godina. Odrasla sam u ravnici, u Bačkoj, pa nisam mogla zaista da doživim prirodu na pravi način kao kada to možete da doživite u šumi ili nekoj divljini. Srećom, živela sam i na drugim mestima, okružena prelepim prirodnim bogatstvima. Sa prijateljima sam počela često da idem u prirodu, na šetnje i planinarenja. Moje pravo povezivanje sa prirodom, počelo je sve više i više da se budi otkako živim u podnožju Fruške Gore. Obožavam šetnje po Fruškoj Gori.  Baš dok ovo pišem, imam žarku želju za jednom šetnjom po šumi, pošto zbog obaveza već neko vreme nisam imala prilike. U šumi najlakše mogu da se energetski pročistim i da napunim baterije. Prosto se osećam kao da se na taj način najlakše i najprirodnije regenerišem. Kako je jedna moja koleginica rekla: „Jedan dan u šumi je kao pet neradnih dana.“

Kristali, moje najomiljenije igračke.

Još jedna moja ljubav su kristali. Jedno vreme sam toliko bila zaljubljenja u njih, da sam ih često nabavljala na sajmovima minerologije, pa sam tako stekla pristojnu ličnu kolekciju. U to vreme sam ih često koristila u meditacijama i bili su mi vrlo zanimljivi, proučavajući kako koji deluje, kakva im je energije, kakva vibracija, kako utiču na mene. Kako su kristali deo prirode, verujem da su mi pomogli da osetim prirodu na pravi način i da naučim da osećam suptilne energije koje nas stalno okružuju. Sada ih retko kad koristim, ali su uvek prisutni u mom životnom prostoru. Kristali su moji ljubimci.

Hobija nikad dosta

Volim sve što mogu sama da renoviram, da prefarbam, da improvizujem, da od starog napravim novo. Da iskoristim sav materijal koji mi je lako dostupan kako bih napravila predmete koji mogu da obogate prostor u kojem živim. Lako je kupiti nove stvari, ali posebnu draž imaju predmeti kojima samo sami dali svoju notu. Osim toga, neizmerno uživam u procesu kreiranja, revitalizacije, rekonstrukcije onog što već postoji.

Svi predmeti imaju svoju vibraciju. Kada unosimo svoju stvaralačku energiju u te predmete, oni mnogo više mogu da utiču na prostor u kojem živite i da svojom vibracijom i energijom zrače i oplemenjuju prostor. To je prosto kao neka vrsta „feng-shui“ metode, samo što u tom procesu sami odlučujete o predmetima koji čine vaš prostor, a oni u sebi imaju puno više energije koja zrači.

Mandale

Slikanje mandala je u moj život došlo sasvim spontano. Opčinjena svetom geomterijom, oblicima koji nastaju iz forme „cveta života“, platonovim telima, počela sam da slikam cvetne oblike, kombinujući boje i uživajući u procesu dok ih stvaram. Kada god krenem da crtam, nikada mi nije u glavi konačna forma, već se ona ravija, transformiše, širi se iz centra, od početka do kraja slike. Nakon određenog vremena sam shvatila da te mandale zaista odašilju određenu frekvenciju. U početku je to bio nesvestan proces, prosto bih crtala ono što mi je dolazilo  u tom momentu. Kasnije sam počela da crtam mandale sa namerom, dopuštajući kosmičkoj energiji da me vodi, gde sam ja samo kanal i alat koji manifestuje na platnu ono što kosmička energija unese kroz mene i kroz moje ruke.

Moj život je neverovatna avantura, a verujem da je i mnogima, koji su u potrazi za Istinom. Ova stranica je način da podelim sa vama moja saznanja i iskustva i da se zajedno radujemo ulasku u novo doba.

Aniko Budai

Advertisements

Odgovori...

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s